I dag har jeg laget en stor posjon fiskekaker av 3 kg sei,hyse og torskfilet.Fikk oppskriften av fiskeren vi kjøper førsteklasses filet av.
Her følger oppskriften: (pr.1 kg)
1 middels stor løk skjæres i små biter og kjøres i mixer.Deretter skal fiskekjøttet kvernes i 5-7 min i mixeren før ingrediensene tilsettes:Tilsett 2 egg,2ss hv.mel(el.glutenmel) 2ss potetmel,2 barneskjeer salt(seltin),1ss kverna pepper,1ts muskat,1 middels stor raspa løk,2-3dl kremfløte-alt etter hvor bløt fisken er.
Ta fiskedeigen ut av maskinen og form kaker med skjei eller nævvan(som han skriver;-)i kaldt vann og legges på tallerken eller fat 4-5 min.før de stekes i god varme.Smøret må være brunt.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.